Back

Тръгва акция срещу джигити в бус лентите

24-25.11.2018 г., стр. 5

Съвместна акция срещу нарушителите, които се движат в бус лентите, ще стартират съвместно от началото на декември ЦГМ и „Пътна полиция" в София. Джигитите ще да бъдат глобявани с 50 лв., уточниха от центъра.

„Това е поредната мярка за налагане на приоритет на градския транспорт. Започнахме през лятото с кампанията „Всеки да си знае лентата" с актьори от Младежкия театър. Тогава се брандираха автобуси, които да подсещат водачите, че трябва да уважават и пътниците в обществения транспорт. Сега с колегите от полицията ще ги подсетим, че правилата на пътя са за всички", обясни директорът на ЦГМ Христиан Петров.

Масово закъсненията на автобусите били именно заради колите, които минават през лентата на автобусите. „С 20 минути повече е времето от спирката на Орлов мост до Окръжна болница за автобуси и тролейбуси, ако лентата на булевард „Цариградско шосе" не е свободна.

Всички тези забавяния заради шофьори, които нарушават правилата, водят до това, че десетки пътници чакат на спирките много по-дълго или стоят затворени на едно място в обществения транспорт", коментира шефът на ЦГМ.