Back

Столичният зам.-кмет Евгени Крусев:"Пускат трамваите по „Графа” за Коледа"

23.11.2018 г., стр. 6

Строителят се среща с граждани в комуникационен център на „Шишман"

Премахват оградите по улицата, пречещи на празничния шопинг

Таня Дачева

"Трамваят ще тръгне по ремонтираното трасе на ул. „Граф Игнатиев" преди Коледните празници." Това съобщи столичният зам.-кмет Евгени Крусев като не се ангажира с конкретна дата. Новото трамвайно трасе е почти готово. По думите му, конструктивно то е изцяло завършено, положен е релсовият път, контактната мрежа и настилките. В момента се изпълняват довършителни дейности и след като те бъдат завършени ще бъде назначена приемателна комисия от ДНСК, която ще издаде Акт 16 и разрешение за ползване.

Ремонтът около ул. „Граф Игнатиев" се движи в срока по договор до март, но има забавяне от първоначално обявените срокове заради усложнения в работата по канализацията, авария на „Топлофикация" и дъждовния юли.

„Ние сме в активен диалог с представителите на бизнеса, които са притиснати от дългия ремонт в района", заяви Малина Едрева, шеф на групата на ГЕРБ в СОС. Тя съобщи, че скоро достъпът до обектите им ще се улесни, защото започва поетапно премахване на загражденията на ремонта. Един от вариантите, които се обсъждат за компенсации на търговците, е те да получат място за безплатна реклама в трамваите, минаващи по ул. „Граф Игнатиев". Всеки четвъртък след 11 ч. строителите и проектанта приемат сигнал и й дават информация в комуникационния център на ъгъла на улиците „Паренсов" и „Шишман".

Председателят на БСП-София Калоян Паргов посочи, че в следващи подобни проекти, които предвиждат по-продължителни ремонти, трябва да има правен механизъм, така че собствениците на магазини да получават компенсации.