Back

Събраха130 кг електроуреди за 2 часа

24-25.11.2018 г., стр. 8

Само за 2 часа в мобилния пункт за стари електроуреди, разкрит в четвъртък в столицата, бяха събрани 130 кг малки електроуреди, съобщиха от общината. Правилното последващо третиране на специфичните отпадъци ще спести на природата 630 кг вредни емисии, обясниха от „Московска" 33.

Мобилният пункт е част от инициативите, с които кметството участва в Европейската седмица за намаляване на отпадъците - „Време е за детокс".

Столичната община се включи вчера в европейската инициатива и с пункт за изземане на опасни отпадъци, включително лекарства с изтекъл срок и живачни термометри от домакинствата.

С модно ревю ще завърши инициативата, Детокс на гардероба", която стартира през септември и в рамките на която чрез стационарни контейнери и мобилен пункт бяха събрани 4.5 т. текстилни отпадъци от домакинствата. Част от старите дрехи бяха предоставени на дизайнерите от Sofia Green Fashion Days, които изработиха от тях модна колекция „Детокс на гардероба: Втори живот'', която ще бъде представена на 26 ноември 2018 г. в НДК.