Back

Мижав протест в защита на грантаджиите в Темида

26.11.2018 г., стр. 4

Едва петдесетина души се събраха пред Съдебната палата на гръмко обявения във фейсбук „Марш на правосъдието" в събота.

Сред организаторите на бутафорния протест бяха от грантаджийското НПО „Правосъдие за всеки" Петромир Кънчев - герой от стенограмите АГРО-гейт, заместникът му Велислав Величков и Георги Георгиев от прислугващата на Цветан Василев НПО „Боец".

В първите редици лъснаха и познатите политически марионетки на олигархията-Любомир Авджийски от „Дай България" и екслидерът на СДС Мартин Димитров, който в стенограмите АРГО-гейт блесна с репликата, че чака указания от подсъдимия олигарх Иво Прокопиев. Инженерните политически проекти на мафията очаквано запяха в един хор в защита на пипалото си в Темида Лозан Панов.

На рехавия митинг бе цитирано последното скандално политическо изявление на съпруга на Черния лебед от сбирката на грантаджийския Съюз на съдиите, където хули главния прокурор и критикува дейността на анти-корупционната комисия КПКОНПИ, докато се укрива от проверка за недекларираните си доходи от над 100 000 лв.

Пред стотината човека бяха изправени и двама бивши служители на общината в „Младост", които се оплакаха от политическа репресия. Те се обявиха за незабавното освобождаване на задържаните с подкуп от 70 000 евро бивша кметица на „Младост" Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова. Накрая повечето от присъстващите се разотидоха, а друга част опита да се слее с протеста срещу цените на горивата, на който около 14 часа на площад „Александър Батенберг" бяха дошли едва десетина младежи.