Back

Класическа музика, танго и джаз събират Веско Ешкенази и виртуозен брас ансамбъл в ROYAL BRASS

 Впечатляващите музиканти от Кралски Концертгебау ще се срещнат за първи път с българската публика на 29 октомври от 19:00ч. в Зала „България“
   

   Едни от най-красивите произведения, създадени за брас ансамбли, ще създадат величествена атмосфера в Зала „България“ на 29 октомври. От 19:00 ч. виртуозите от Брас ансамбъл Кралски Концертгебау ще се срещнат за първи път с българската публика в концерта ROYAL BRASS, за да покажат богатата музикална палитра от класическа музика, танго и джаз звучене. Кралският състав е високо ценен в цял свят, обединявайки уважавани преподаватели от най-елитните холандски и чуждестранни музикални академии, които продължават творческата си и преподавателска дейност в Япония, Корея, Китай, Англия и Америка. Впечатляващият оркестър концертира в някои от най-престижните зали в Америка, Коста Рика, Германия, Испания, Италия, Белгия, Холандия и други. Върховата точка на вечерта ще бъде колаборацията на състава с известния български цигулар Веско Ешкенази – концертмайстор на Кралски Концертгебау оркестър – Амстердам. Веско Ешкенази е лауреат на международните конкурси за цигулари “Виенявски” – Пекин и “Карл Флеш” – Лондон. През 2010 г. в България го удостоява с наградата „Музикант на годината“.
   Майсторът на цигулката, който вълнува публиката с всяка поява на сцената, ще подари още едно вълнуващо преживяване на меломаните, включвайки се в представянето на световни премиери на специално написани за тях произведения, както и нов музикален прочит на обичани и познати творби.
   
   В програмата са включени произведения от Бах, Габриели, Бърнстейн, Пиацола, Гершуин и други.
   ROYAL BRASS се провежда под патронажа на Столична община със специалната подкрепа на ING Bank и Посолство на Кралство Нидерландия в София.
   
   Билетите - на касите на зала България и онлайн на www.ticketsbg.com