Back

В 14. ДКЦ също работи COVID кабинет

От днес, 18 ноември, в 14. ДКЦ също работи COVID кабинет. В него ще се извършват прегледи на хора с грипоподобни симптоми, при нужда се извършва антигенен тест, кръвна картина и рентген. 14. ДКЦ се намира в ж.к. "Иван Вазов", ул. "Стефан Сарафов" № 7. Кабинетът ще е с работно време: от 9:00 ч. до 15:00 ч. Записвания за преглед могат да се извършват на тел. 02/4040458.

На територията на Столична община работят COVID кабинети в девет Диагностично-консултативни кабинета (ДКЦ) – 8, 11, 12, 13, 14, 17, 18, 20 и 22.

До момента в тях са прегледани общо 1175 души, от тях са тествани 1136 пациенти, положителните са 361, което е 31,7%.

В ковид кабинетите на ДКЦ се преглеждат пациенти, които са насочени от личните им лекари или имат симптоми. Ако човек без симптоми иска да си направи антигенен тест, ще трябва да го заплати.

Препоръчваме на гражданите да си записват предварително час за преглед, така че да не се налага да чакат пред кабинетите. Записването става чрез онлайн платформата Myhealth.bg, където са дадени графиците на ковид кабинетите в ДКЦ-ата. Освен от самия пациент, часът може да бъде записан и от личния лекар. Столичани, които нямат възможност и достъп до онлайн платформата, могат да се обадят на телефона на съответното ДКЦ, откъдето ще им бъде резервиран час за преглед.

Информация за всички ДКЦ-та с разкрити ковид кабинети може да се види ТУК.