Back

Изпълняват асфалтови работи на бул.“България“

От 5 септември се отваря за движение ул. “Златните мостове“, продължава разширението на бул. “Тодор Каблешков“

Приключват асфалтовите работи в участък от южното пътно платно на бул.“Тодор Каблешков“ и от 5 септември ще бъде отворена за движение ул.“Златните мостове“, която излиза на бул. „Тодор Каблешков“. На кръстовището е поставена светофарна уредба за регулиране на движението. Улицата ще бъде двупосочна и осигурява още един вход-изход към кв.“Манастирски ливади“ – изток.

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на обекта и възложи да се обособи алея за пешеходци по ул.“Златните мостове“.

Разширението на бул.“Тодор Каблешков“ се изпълнява в два участъка от южната страна на булеварда: от бул.“България“ до ул.“Боянски водопад“ и от ул.“Боянски водопад до ул.“Деян Белишки“.

До ул.“Боянски водопад“ приключват асфалтовите работи по основното платно и се изпълняват зауствания към малките улици. Изпълняват се довършителни дейности по изграждане на тротоарите, велоалеята и интегрираните отводнителни бордюри.

В участъка от ул.“Боянски водопад“ до ул.“Деян белишки“ се изгражда канализация и водопровод и се изпълняват дейности по пътната конструкция.

По настояване на кмета Фандъкова организацията по работата в следващия етап на бул.“Тодор Каблешков“ е съобразена с отварянето на движението по последния етап от ремонта на бул.“България“.

Предвижда се на 12 септември при благоприятно време да бъде отворено за движение пътното платно на бул.“България“ и кръстовището с бул.“Тодор Каблешков“.

След като се отвори за движение кръстовището бул.“България“ – бул.“Тодор Каблешков“ започва изграждане на канализация по ул.“Боянски водопад“ и тя ще бъде затворена за пътни превозни средства. С цел осигуряване на още един вход-изход от квартал „Манастирски ливади – изток“ ще се осигури преминаване по ул.“Костенски водопад“ в квартала.

Работи се по последния участък на бул.“България“ от Околовръстен път до „Тодор Каблешков“, където е изпълнена хидроизолация над пешеходните подлези и цялостно се подменя пътната настилка. В момента се полага биндер в този участък. Положена е метална мрежа с цел заздравяване. Ще продължи работа по ремонта на тротоарните настилки и изграждането на велоалея до тротоарите на бул.“България“.

Преди това бяха ремонтирани в двете посоки участъците на бул.“България“ от бул.“Гоце Делчев“ до бул.“Тодор Каблешков“, както и от „Тодор Каблешков“ до Околовръстен път в посока Витоша и от Околовръстен път до моста на р.Боянска.

 

 


Дейности