Увеличава се броят на леглата за ковид пациенти в столичните болници

 

С 10% ще бъде увеличен броят на леглата за ковид пациенти в столичните болници. Това реши на днешното си  заседание Софийският оперативен щаб по предложение на  директора на СРЗИ Данчо Пенчев. Мярката се предприема във връзка с увеличаване на заболеваемостта в столицата и  натиска върху лечебната мрежа.

Присъственото обучение в столичните училища продължава като по предложение на директорите и при необходимост в отделни учебни заведения се преминава към обучение в онлайн среда. Искане за преминаване в онлайн среда към момента има от 4 столични училища: 117. СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, 93. СУ  „Александър Теодоров – Балан“, 94. СУ „Димитър Страшимиров“ в район „Слатина“ и Професионалната гимназия по подемна, строителна и транспортна техника.  Към днешна дата са карантинирани 13 844 ученици, което прави около 9,7% от всички ученици в София. Карантинираните учители са 137, което е близо 1% от всички учители.

Ще продължат да работят и столичните детски градини и ясли. Броят на карантинираните групи към момента е 67.

Продължава засиленият контрол в превозните средства в София за носене на маски, както и дезинфекцията на превозните средства.

Продължават да работят и общинските пунктове за поставяне на ваксини. От началото на годината до 16 януари в тях са  поставени над 13 300 ваксини.

17.01.2022