Назад

Национални награди за сценични изкуства ИКАР 2021 – Пресконференция за обявяване на номинациите: 27 март, 10:00 ч.

 НАЦИОНАЛНИ НАГРАДИ ЗА СЦЕНИЧНИ ИЗКУСТВА ИКАР 2021

ОБЯВЯВАНЕ НА НОМИНАЦИИТЕ – ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ

 

КОГА: 27 март, 10:00 ч.

КЪДЕ: Онлайн стрийминг https://www.facebook.com/events/812880192642546

 

АКТРИСАТА ТАТЯНА ЛОЛОВА Е НОСИТЕЛЯТ НА НАГРАДАТА ИКАР 2021 ЗА ИЗКЛЮЧИТЕЛЕН ПРИНОС КЪМ ТЕАТЪРА

 

Управителният съвет на Съюза на артистите гласува отличието на една от най-обичаните български актриси още в началото на месец февруари. Наградата трябваше да бъде обявена заедно с номинациите във всички категории на 27 март, събота, от 10 ч., по време на официалната пресконференция. Заради трагичната вест, която помрачи всички българи, почетното отличие ще бъде връчено посмъртно.

                   

(Татяна Лолова и Христо Мутафчиев на Наградите ИКАР 2019 г.)

 

По традиция престижните отличия в областта на сценичните изкуства се присъждат от 1974 година в Деня на театъра, но за втора година връчването на наградите ще бъде отложено и то няма да се осъществи на 27 март поради създалата се епидемична обстановка.

Всички номинирани представления ще бъдат програмирани в рамките на ХVІІ издание на Софийския театрален салон, който е част от Календара на културните събития на Столичната община за 2021 г., както и от Националния културен календар. Официалната церемония по връчването на наградите е планирана за 11 май и ще се проведе по традиция в Народния театър „Иван Вазов“. Както всяка година и тази церемония ще се излъчва от Българската национална телевизия.

Тази година, съгласно противоепидемичните мерки, конференцията, на която ще бъдат обявени тазгодишните номинирани, ще бъде излъчена чрез онлайн стрийминг във Facebook страницата на Наградите ИКАР: https://www.facebook.com/icarusawards

Допълнителна информация можете да проследите в събитието: https://www.facebook.com/events/812880192642546

 

Комисията, определила номинациите в основните категории за най-добри постижения в областта на драматичния театър, е в състав: доц. Асен Терзиев – театровед, доц. Мария Диманова – сценограф, Стилиян Петров – режисьор, Деница Езекиева – театровед, Ива Тодорова – актриса и Славчо Николов – композитор.

Комисията, определила номинациите за най-добри постижения в областта на кукленото изкуство, е в състав: Никола Вандов – театровед, Мая Бежанска – актриса, Петя Караджова – сценограф.

Очакваме ви „на линия“ точно в 10:00 ч., за да проследим заедно кои ще бъдат номинираните и кои ще получат специални награди в юбилейната за Съюза на артистите година.

 

 


Дейности