Назад

Кметът Фандъкова провери изпълнението на открит квартален паркинг в ж.к. "Дружба"


Пети открит квартален паркинг се обособява след благоустрояване на междублоково пространство в район "Искър". Днес кметът на София Йорданка Фандъкова провери изпълнението на паркинг за 64 места при 68. блок в ж.к. "Дружба" заедно с кмета на района Ивайло Цеков и общинския съветник Лорита Радева.

В момента се оформят алеи и места за паркиране на открито в междублоково пространство. Ще бъдат оформени и детска площадка и поставени пейки.

Проектът е част от новата програма на кмета на София Йорданка Фандъкова за облагородяване на така наречените "кални точки" в кварталите – места, на които основно се паркира върху тревната площ, което е сериозен източник на прах и кал. "Затова по предложения на кметовете на райони инвестираме в облагородяването на тези места, на които се оформят места за паркиране, зелени площи или места за почивка" – каза кметът Фандъкова.

Етажните собствености имат възможност да участват и по програмата на Столична община за обновяване и озеленяване на градинки пред блоковете "Зелена София", по която досега са благоустроени 1284 междублокови пространства и локални градини в София.

Кметът на София провери и автоматизираната система за събиране на отпадъци. В район "Искър" пилотно е въведена нова автоматизирана система за събиране на отпадъци, чиито контейнери са с крачно автоматично отваряне. Отпадъците са изцяло затворени. На контейнерите е инсталирана система за предаване на информация за местоположение и количество отпадък.

Снимки: Аделина Ангелова
 

 

 


Дейности