ЗА СОФИЯ КАРТА НА СОФИЯ 0700 17 310 КОНТАКТИ ТЪРСЕНЕ
> начало >>Столичен форум
  Столичен форум 
 

Можете да разгледате публикуваните мнения и отговорите към тях.
Транспорт, организация и безопасност на движението, проблеми с пътната мрежа, проблеми с паркирането    
Столичен градски транспорт Ново мнение?  
Здравейте. С радост научих, че г-н Любомир Христов, зам.-кмет на Столична община, е съобщил, че 420 нови електронни табла ще бъдат монтирани по спирките на градския транспорт в столицата (информация от 18. юни 2015). Предлагам на таблата да се изписва НЕ МАРШРУТЪТ на движение, а ПОСОКАТА, към която се движи превозното средство. Така за всеки, който иска да отиде някъде в София и не познава конкретната спирка, ще бъде ясно дали ще се качи в съответното превозно средство в правилната ПОСОКА. Например на всяка спирка на трамвай № 20 да не се изписва „депо Искър – Метростанция Опълченска”, а на спирките, от които може да се пътува към депо Искър да пише САМО „посока депо Искър”, и съответно на другите САМО „посока Метростанция Опълченска”.
---
Публикувано: 19/06/2015 12:25:05
Към мнението са публикувани 0 отговора.
Анонимен
Отговор?  
Здравейте, постнах мнението си за метрото в учасъка между Експото и летището, то беше в два постинга, но не излезе на страницата на форума... Имах и въпроси. Не разбрах, някой ще ми отговори лично на имейла или мнението ми все още не е публикувано във форума. И колко време отнема публикацията във форума?
---
Публикувано: 11/05/2015 08:42:40
Към мнението са публикувани 0 отговора.
Елисавета Найденова
Отговор?  
Здравейте! Метрото е придобивка, която ползвам редовно и много се радвам, че го има. Но за жалост разширението до летището не може да се ползва пълноценно от пристигащите пътници, особено от чужденците, защото няма никакви указателни табели на самото летище, че наблизо има метро. Дори българи, пристигащи от чужбина, ако не знаят, че има наблизо метростанция, няма как да научат това, освен ако предварително не са информирани от свои близки. А ако са информирани, те трябва допълнително да разпитват, къде все пак е тази метростанция.
---
Публикувано: 11/05/2015 08:41:57
Към мнението са публикувани 0 отговора.
Тодорка Стоянова
Отговор?  
Всъщност метрото не върши работа на хората от Дружба 1 и 2, нито на работещите в предприятията около Терминал 2, нито пък обслужва Терминал 1,върви и по периферията на Дружба1, а нали целта е да обслужва колкото се може повече хора?Няма да се намали съществено трафикът в града, има някаква подмяна на първоначалния проект и това е видно.Трябваше да минава покрай Кауфланд, в близост до абсурдния трамвай 23 и т.н., защо не се състоя нормалният проект?На кого какво отчитаме?На мен това метро ми излиза двойно по-скъпо, защото, за да се прибера у дома трябва да чакам за автобус, в който плащам още един билет.И по този случай просто не го ползвам.Единствено светофарите се увеличиха с един повече, толкова от прехваления проект...
---
Публикувано: 11/05/2015 08:40:12
Към мнението са публикувани 0 отговора.
Елисавета Найденова
Отговор?  
За метрото - ще опитам накратко. И така, метрото беше продължено от Интер Експо Център до летище София с междинни спирки Дружба (1 и 2), Искърско шосе и Софийска Света гора. Живея е Дружба 2 и от "моята" метроспирка до нас има шест автобусни спирки! За мен тя е по-добре да бъде наречена спирка "Посред нищото", защото тя НЕ ОБСЛУЖВА никого от Дружба 2! Но по този случай разредиха градския транспорт, което е пълно безумие. И пуснаха един още по-безумен автобус от края на Дружба 2 до терминал 2 на летището - автобус 384. За мен лично метрото не само, че не е удобно и не върши работа на хората от нашия квартал, но ако решиш да го използваш и после се прекачиш на автобус за да се прибереш ще платиш двойно.Явно проектът е подменен, съкратен...
---
Публикувано: 11/05/2015 08:39:00
Към мнението са публикувани 0 отговора.
Елисавета Найденова
Отговор?  
>> Следващи 5 мнения >>      

нагоре   назад   начало
(C) 2000-2015, Столична община